33 de scoli si gradinite bistritene vor fi modernizate

Unitatile scolare din Bistrita-Nasaud vor beneficia de o noua alocare guvernamentala pentru continuarea lucrarilor de reabilitare, in valoare de 4,6 milioane de lei, bani care vor ajunge la 33 de scoli, camine si gradinite.
Seful Inspectoratului Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, Mihai Muresan, a declarat ca alocarea va fi votata in sedinta de miercuri a Guvernului iar banii vor fi folositi cu prioritate pentru lucrarile care pot fi finalizate pana la inceperea noului an scolar.

Pe lista obiectivelor finantate de Guvern se numara si viitoarele campusuri scolare de la colegiile nationale “Liviu Rebreanu” din Bistrita si “Petru Rares” din Beclean, unde, in aceasta vara, pot fi organizare licitatiile pentru constructii. De asemenea, se vor aloca bani pentru doua scoli de arte si meserii, in comunele Teaca si Lechinta, unde deja s-a finalizat procedura de licitatie.

In ceea ce priveste noile obiective de investitii, acestea, in numar de 28, au primit finantare de la Guvern in noiembrie anul trecut, lucrarile fiind in curs de executie.