Un liceul particular din Oradea este controlat de MECT in cazul bacalaureatului

Trei membri din comisia de verificare a Agentiei Romane pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Preuniversitar au sosit la Liceul particular “Georgiana”, unde Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea a inceput o ancheta privind bacalaureatul, pentru a verifica toate documentele liceului.
Actele Liceului particular Georgiana din Oradea, unde s-a descoperit ca o eleva era inscrisa pentru a sustine examenul de bacalaureat desi nu promovase clasa a X-a si alti opt elevi nici macar nu erau trecuti in catalog, sunt verificate de reprezentantii Agentiei Romane pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP).

“Echipa de control de la ARACIP a sosit dimineata la ora 9.00, iar de atunci sunt in ancheta. Verifica documentele scolare, curriculum-ul, cum s-au cheltuit banii si daca s-a respectat legea invatamantului in folosirea lor, dar si modul in care au fost inscrisi elevii la examenul de bacalaureat”, a declarat adjunctul sefului Inspectoratului Scolar Judetean Bihor, Silviu Torjoc.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii Parchetului Oradea nu au pus sub invinuire, pana in momentul de fata, niciuna dintre persoanele aflate la conducerea Liceului Georgiana.

Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea a inceput o ancheta la Liceul particular Georgiana din municipiu, dupa ce reprezentantii ISJ au depus o plangere impotriva conducerii acestuia, acuzand-o de fals intrucat mai multi elevi cu studii nefinalizate au fost inscrisi la bacalaureat.

Conducerea Liceului particular Georgiana din Oradea a fost reclamata de seful ISJ Bihor, Ioan Seres, pentru fraudarea examenului de bacalaureat, a informat seful Parchetului de pe langa Judecatoria Oradea, procurorul Vasile Popa.

Potrivit sesizarii inaintate la inceputul lunii iulie, conducerea liceului este acuzata ca a acceptat inscrierea la examenul de bacalaureat a unor candidati cu studii nefinalizate.