Copiii de la Centrul de Pedagogie Corabia vor fi mutati la alta scoala

Cei 70 de copii de la Centrul de Pedagogie Curativa si Terapie Sociala “Corabia” vor invata, din toamna, cel mai probabil, la Scoala nr. 30, intrucat centrul va intra in lucrari de reabilitare prin programul BEI, a declarat directoarea Magdalena Ion.
“Asteptam ca factori de conducere de la Scoala 30 sa aprobe oficial cererea noastra. Ei si-au dat acceptul verbal pentru patru clase. In proportie de 99%, copiii vor invata la aceasta scoala”, a spus directoarea.

Potrivit acesteia, firma care a preluat proiectul si care va face reabilitarea cladirii este Rotary. “Noi am facut saptamana trecuta procesul de predare-primire, iar din 5 august firma va incepe lucrarile”, a explicat reprezentanta scolii.

Centrul “Corabia”, care functioneaza in regim extern de zi, cu programul cuprins intre orele 9,00 – 16,00, a fost infiintat in 1996 prin ordin de ministru. Centrul scolarizeaza copiii din toate sectoarele Bucurestiului si din judetele limitrofe. In anul infiintarii au fost inscrisi 20 de copii, iar in prezent sunt scolarizati 70 de copii si tineri, cu varste cuprinse intre 7 ani si 21 de ani, structurati astfel: ciclul primar – 25 de elevi; ciclul gimnazial – 22 de elevi; scoala profesionala – 23 elevi.