Prefectul de Arges continua seria controalelor in scolile din judet

prefect_arges_scoli.jpgPrefectul judetului Arges, Ion Popa, insotit de inspectorul scolar general Florin Gardin, a inspectat pe 7 august scolile din 4 comune ale judetului: Calinesti, Leordeni, Ratesti si Cateasca.
Urmand aceeasi linie de interese ca si in cazul celorlalte controale, Prefectul Popa a dorit sa vada modul in care au fost cheltuiti banii alocati de Guvern pentru reabilitarea infrastructurii scolare, stadiul in care se afla lucrarile, dar si sumele de care mai este nevoie pentru continuarea acestora.

In anii 2006-2007, celor 4 localitati l-au fost repartizate 1.600.000 ron, urmand ca in acest an sa mai primeasca alte sume de la Guvern. Cu acesti bani s-au realizat reabilitari ale constructiilor deja existente, respectiv: lucrari la tamplarie exterioara (inlocuirea acestora cu geamuri tip termopan), repararea acoperisurilor, finisaje interioare, izolatii termice, grupuri sanitare moderne, si sisteme de incalzire centrala si totodata s-a demarat si construirea unei noi cladiri care sa adaposteasca scoala in localitatea Cateasca, proces pentru care s-au alocat 8 mld lei vechi.

Constructia s-a dovedit a fi necesara, deoarece vechea cladire a fost revendicata si retrocedata vechiului proprietar, si cu toate acestea, desi au trecut 4 din cele 7 luni in care firma de constructii, desemnata in urma licitatiei, s-a angajat sa termine corpul cladirii, lucrarile nu au avansat foarte mult. Inceperea scolii aici nu este insa pusa sub semnul intrebarii, intrucat proprietarul fostei cladiri este dispus sa lase continuarea activitatii educationale atat timp cat este necesar.
La polul opus insa, tot in localitatea Cateasca, apare exemplu de buna gestionare a fondurilor de la Guvern de catre responsabilii Scolii cu clasele I-VIII si Gradinitei Gruiu, unde cu 2 mld si jumatate lei vechi s-au renovat si amenajat intreaga cladire.

Tot de o noua constructie se vor bucura si prescolarii si scolarii din ciclul primar ai localitatii Leordeni. “Practic, am intrat pe ultima suta de metri inaintea inceperii anului scolar. A mai ramas o luna pana cand elevii si profesorii isi vor relua activitatea, iar vizitele noastre de acum, la scolile din judet, nu se vor a fi unele care sa sperie autoritatile locale. Dezideratul nostru este sa venim in intampinarea lor, sa vedem stadiul lucrarilor la aceste scoli, modul in care au fost gestionati banii de la Guvern pentru educatie si sa fim siguri ca elevii din mediul rural vor avea conditii de invatat la fel de bune ca si cei de la oras. Ma bucur sa vad ca se lucreaza pentru renovare, ba mai mult, se construiesc si scoli noi ceea ce e si mai bine, iar acolo unde stadiul de activitate nu este cel optim, am primit garantii ca totul va fi in regula pana la 15 septembrie”, a precizat prefectul Ion Popa.