Proiect de reorganizare a spatiilor de invatamant din municipiul Alexandria

dragusin_victor.jpgLa nivelul unitatilor de invatamant preuniversitar din municipiul Alexandria este nevoie de o reorganizare a spatiilor, astfel incat sa fie folosite mai eficient, a declarat primarul Victor Dragusin.
Astfel, din patru internate de liceu la Alexandria ar putea ramane unul singur, sustinut financiar de Consiliul Local, dar si de Consiliul Judetean. In plus, crede Dragusin, cele 11 sedii de gradinite sunt prea multe, avand in vedere ca unele dintre ele au suprafete mari iar copii inscrisi sunt putini.

“In acest fel, s-ar putea rezolva si solicitarile de spatii pe care le avem de la institutii publice”, a afirmat edilul.

Dragusin crede ca, “desi sunt unele intarzieri”, toate lucrarile de reparatii si igienizari se vor incheia pana la inceperea noului an scolar, peste 900.000 lei fiind alocati din bugetul Consiliului Local Municipal.

Potrivit sursei citate, incepand cu 2009 se va trece de la “carpeli ineficiente” la reabilitarea totala a cate doua unitati de invatamant pe an, “pentru ca numai asa se vor cheltui mai judicios sursele bugetare repartizate celor sase licee si tot atatea scoli generale din municipiu”.