Scoala de Muzica nr. 3 din Bucuresti nu se va deschide pe 15 septembrie

Lucrarile de reabilitare de la Scoala de Muzica nr. 3 din Capitala sunt sistate de circa opt luni, iar elevii inscrisi la aceasta unitate de invatamant vor fi nevoiti sa inceapa cursurile in alte locatii.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a constatat, dupa o vizita la aceasta scoala, ca aici este un adevarat santier: scoala nu are geamuri, instrumentele muzicale au fost stricate de ploi, acoperisul este distrus, iar peretii sunt jupuiti. Firma constructoare a executat, pana in prezent, doar lucrarile de consolidare a cladirii, urmand a se executa si cele de finisare.

“Vom organiza o noua licitatie si vom angaja o alta firma pentru a termina lucrarile la aceasta scoala, deoarece lucrarile au inceput in 2006 si trebuiau sa fie gata anul trecut. Primaria Capitalei a mai prelungit contractul cu firma, dar aceasta nu s-a achitat de obligatii”, a afirmat primarul general.

Municipalitatea a reziliat in luna iunie contractul cu firma constructoare, dupa ce a admis prelungirea in repetate randuri a contractului. Situatia nu este simpla, deoarece constructorul a dat la randul sau in judecata Primaria Capitalei pentru ca a reziliat contractul. Edilul-sef a precizat ca, daca la proces va fi ceruta expertiza tehnica, lucrurile se vor complica, intrucat nu se va putea angaja in termen scurt o noua firma care sa continue lucrarile, in urma unei noi licitatii. Lucrarile de reabilitare a Scolii de Muzica nr. 3 au fost estimate la circa 500.000 de euro.