Noul sediu al bibliotecii UMF Cluj este unul din cele mai moderne din tara

Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca inaugureaza pe 24 octombrie, in prezenta ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Anton Anton, noile sedii ale Bibliotecii “Valeriu Bologa” si Rectoratului.

Pentru constructia noului sediu al bibliotecii au fost investiti aproximativ 20 de milioane de lei, lucrarile fiind finantate in cea mai mare parte de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Biblioteca “Valeriu Bologa” va fi singura din tara care va oferi acces liber la raft. Studentii vor putea imprumuta volumele care ii intereseaza printr-un sistem ultramodern, cu radiofrecventa, care nu mai presupune prezenta efectiva a bibliotecarului. Alt avantaj notabil va fi cel al posibilitatii folosirii Internetului prin cele 60 de calculatoare din dotare.

Potrivit Simonei Iclozan, purtator de cuvant al UMF, fondul de carte al bibliotecii este de circa 150.000 de volume. In privinta sediului Rectoratului, care ocupa o suprafata de 1.200 de mp, investitia a fost acoperita din bugetul MECT cu aproximativ 17 milioane de lei, restul sumei fiind asigurat din fondurile universitatii.