Aglomeratie la licitatiile pentru reabilitarea scolilor din programul BEI

primaria_bucuresti.jpgMare aglomeratie a fost, pe 4 februarie, la sediul Primariei Capitalei din cauza reprezentantilor firmelor de constructii interesate sa depuna ofertele pentru reabilitarea a 55 de scoli si gradinite in cadrul proiectului cu finantare din partea Bancii Europene de Investitii (BEI).

Angajatii Primariei Capitalei analizeaza, in aceste zile, ofertele depuse, urmand ca in circa 30 de zile sa dea publicitatii castigatorii licitatiilor.

Reprezentantii Capitalei spera ca, de aceasta data, sa reuseasca finalizarea proiectului derulat in parteneriat cu BEI, dat fiind ca acesta treneaza de aproape zece ani. Primaria Bucuresti a grupat scolile in pachete de lucru mai mici, cu una, doua sau maximum trei scoli, pentru a permite cu usurinta incheierea la termen a lucrarilor contractate. Un exemplu in acest sens este Scoala Centrala din Bucuresti care, in acest an, este inclusa intr-un singur pachet, astfel incat firma constructoare declarata castigatoare se poate ocupa numai de aceasta unitate si va avea teoretic mai mult timp sa termine lucrarile.

In acest an scolar, doar opt unitati de invatamant din cele 102 incluse in programul BEI au putut sa isi primeasca elevii in conditii civilizate, avand lucrarile finalizate. In cadrul unei vizite la mai multe scoli, in apropierea datei de 15 septembrie 2008, primarul general Sorin Oprescu s-a declarat nemultumit de stadiul lucrarilor. “Mi-e rusine sa spun ca doar opt scoli sunt gata dintr-un program inceput acum cativa ani!”, a recunoscut primarul.

Acesta a dat, atunci, asigurari ferme ca lucrurile se vor schimba si ca, in 2009, majoritatea scolilor vor intra in reparatii. Din totalul celor 102 scoli din programul BEI (sectorul 1 – 11, sectorul 2 – 24, sectorul 3 – 12, sectorul 4 – 23, sectorul 5 – 13, sectorul 6 – 19), doar in 23 au fost derulate lucrari. Valoarea totala a proiectului BEI este de 150 milioane euro.