UBB va colabora cu Universitatea din Montreal

univ_bolyai_2008.jpgUn acord de cooperare pe termen mediu a fost semnat pe 10 martie 2009, la Cluj-Napoca, de rectorii Universitatii Babes-Bolyai si Universitatii din Montreal (Canada), profesorii universitari Andrei Marga si Luc Vinet.

Ceremonia de semnare a documentului a avut loc in cadrul vizitei pe care rectorul Universitatii din Montreal, prof. univ. Luc Vinet, si prorectorul acestei renumite institutii, prof. univ. Mireille Mathieu, o efectueaza la institutia de invatamant superior clujeana.

Acordul de colaborare se refera la invatamantul universitar, cercetare, organizarea si gestiunea universitara, printre proiectele comune avute in vedere numarandu-se schimbul reciproc de studenti la nivelurile de master si doctorat, schimbul de personal didactic la nivel de studii aprofundate, precum si organizarea de cursuri si seminarii in mai multe domenii. Documentul prevede, totodata, derularea de doctorate in co-tutela, cu lucrari comune, precum volume de studii, antologii sau publicatii in revistele fiecarei universitati.

Domeniile de colaborare cuprind matematica aplicata in economie si administratie, etica in afaceri, relatii interetnice, incalzirea globala, fizica materialelor, stiinte politice si relatii internationale, stiinte juridice, studii interculturale, filosofie antica, cinematografie si media.