“Butoane de panica” la toate scolile din sectorul 1

buton-de-panica.jpgPâna la jumatatea anului 2009, toate unitatile scolare de pe raza sectorului 1 vor fi dotate cu ”butoane de panica”, conectate la dispeceratul Politiei Comunitare.

Potrivit sefului Politiei comunitare a sectorului 1, Mihail Andrei, echipele de interventie rapida au un timp de raspuns de maxim sapte minute de la declansarea ”butonului de panica”.

”In contextul actual, când constatam o crestere a nivelului infractionalitatii la nivel national, autoritatile responsabile trebuie sa raspunda cu masuri concrete de prevenire a oricarui tip de agresiune la adresa cetateanului. Masurile de siguranta luate in scolile unde invata copiii nostri, pe strazi si in cartierele in care locuiesc cetatenii acestei zone administrative, sunt preocupari permanente ale administratiei noastre”, a declarat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Butonul de panica si-a dovedit utilitatea pentru siguranta elevilor sectorului 1 in urma cu câteva zile, când trei adolescenti, fosti elevi ai Scolii Generale 184, au fost impiedicati de Politia Comunitara sa intre fortat in scoala. Un echipaj al Politiei comunitare de cartier Bucurestii Noi a ajuns in trei minute de la actionarea butonului si a constatat ca fostii elevi incercau sa intre in scoala. Ei au fost identificati, atentionati si indepartati din zona.

Primaria sectorului 1 a fost prima autoritate locala bucuresteana care a introdus masuri pentru siguranta elevilor. La sfârsitul anului 2008 au fost instalate butoane de panica in unitatile de invatamânt de pe raza sectorului, iar in prezent sunt functionale 45 de butoane de panica la unitatile de invatamânt din cartierele Aviatiei, Damaroaia, Straulesti, Bucurestii Noi, Chitila, Grivita, Pajura.