Centru de Documentare si Informare la Grupul Scolar “Ion Mincu”

Grupul Scolar Tehnologic “Ion Mincu” organizeaza, in ziua de 10 aprilie 2009, festivitatea de deschidere a Centrului de Documentare si Informare (CDI).

Evenimentul va permite intelegerea rolului pe care il va avea CDI-ul, de a oferi elevilor resursele necesare unei mai bune insertii scolare, prin dezvoltarea gustului pentru lectura, folosirea celor mai diversificate metode de lucru, utilizarea calculatoarelor in scopul culegerii informatiei, optimizarea performantelor cognitive si de invatare, dezvoltarea abilitatilor de comunicare.

Amenajat la parterul scolii, pe o suprafata de 201,22 mp, CDI-ul va raspunde nevoii de informare manifestate de elevi, parinti, cadre didactice. Baza materiala a CDI-ului este asigurata de comunitatea locala si de MEdCI , prin Inspectoratul Scolar si Casa Corpului Didactic Gorj.

Dorinta echipei care a realizat proiectul de infiintare al CDI-ului a fost aceea de a crea un spatiu de comunicare si de a contribui, prin activitatile ce urmeaza sa se desfasoare in incinta, la imbunatatirea relatiilor cu alte institutii sociale si de cultura ( biblioteci, muzee, agentii, ONG-uri.etc.).

Festivitatea de deschidere va avea loc in sala destinata documentarii si informarii de la parterul cladirii principale, incepand cu ora 11.00.

Evenimentul va determina mai buna intelegere a faptului ca procesul educational este un act de socializare, de culturalizare, de formare si dezvoltare a personalitatii elevilor. Obiectivele educationale sunt realizate de echipa de profesori – agenti educationali, care intervin complementar in diferitele momente ale formarii tinerilor.

In cadrul festivitatii se vor prezenta demersurile facute de conducerea scolii pentru infiintarea acestui Centru de Documentare si Informare si institutiile care au sprijinit acest demers: Primaria municipiului Tg- Jiu, ISJ Gorj, CCD Gorj.

Cu aceasta ocazie, vor fi prezentate punctele de vedere ale principalelor categorii de beneficiari, ale partenerilor scolii in privinta problemelor invatamantului romanesc si se va incerca identificarea posibilelor solutii.

Pentru mai multe detalii, persoana de contact este doamna Elisabeta Valuta, profesor de Limba si literatura romana – purtatorul de cuvant al unitatii scolare, e-mail: i_mincu_2003@yahoo.com