Olimpiada Nationala de Religie Ortodoxa a ajuns la final

icoana.jpgPrima editie a Olimpiadei Nationale de Religie Ortodoxa, gazduita de Episcopia Maramuresului si Satmarului, s-a incheiat pe 13 aprilie, cu un spectacol de gala si desemnarea castigatorilor.

Timp de patru zile, 258 de elevi din toata tara si indrumatorii acestora au participat la prima editie a Olimpiadei Nationale de Religie Ortodoxa, care a dezbatut teme diferite din domeniul religiei.

Temele scrise si cele orale s-au bazat pe manualele de predare din clasele a VII-a si a XII-a. Elevii care nu au obtinut premii au fost recompensati cu diplome de merit. Comisia de jurizare a olimpiadei a fost compusa din secretarul de stat de la Ministerul Culturii Vasile Timis, episcopul vicar al Maramuresului si Satmarului, Iustin Hodea Sigheteanul, preoti slujitori ai Catedralei ortodoxe “Sfanta Treime” din Baia Mare si conducerea Primariei Baia Mare si a Consiliului Judetean Maramures. Sambata si duminica, elevii care au participat la olimpiada au vizitat o parte dintre lacasele de cult si manastirile din Maramures.