Andronescu agreeaza efectuarea de ore de sport in week-end

sala_sport_elevi.jpgMinistrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a avansat, miercuri, la Comisia senatoriala pentru invatamant, posibilitatea ca orele de educatie fizica sa fie sustinute sambata sau duminica. Ea a precizat, insa, ca aplicarea acestei solutii ramane la latitudinea profesorilor si a conducerii scolilor.

”Depinde de scoala, va decide cum va considera de cuviinta. Profesoara mea de sport ne chema la competitii si sambata si duminica si nu se supara nimeni”, a explicat Ecaterina Andronescu.

In legatura cu reducerea numarului orelor de sport din scoli si licee, ministrul a explicat ca se va face o singura ora de educatie fizica pe saptamana, in cadrul curriculei, iar alte activitati sportive se vor desfasura in afara acesteia.

”In legatura cu orele de sport, am pornit din start cu ideea ca asa nu se mai poate. Pana la modificarile pe care le-am produs in trunchiul comun erau doua ore de sport. Nu mai exista miscare de masa si s-a redus baza de selectie pentru sportul de performanta. Motiv pentru care am convenit ca in trunchiul comun sa ramana o ora, iar in activitatea extracurriculara sa mai adaugam doua. În felul acesta ocupam cu ceva activitatea extracurriculara si incercam sa profitam de componenta educativa a activitatii sportive, dezvoltarea competitivitatii, a spiritului de fair-play si abilitatea de a lucra in echipa”, a mai afirmat Andronescu. De asemenea, ministrul a explicat ca aceste modificari implica introducerea unor noi fise de post pentru profesorii de educatie fizica.

”Am convenit sa avem o fisa de post pentru profesorul de educatie fizica, atat pentru orele din trunchiul comun, cat si pentru orele din activitatea extracurriculara”, a spus Ecaterina Andronescu. In cadrul discutiilor din comisie, senatorul liberal Cristian Topescu a adus obiectii sistemului promovat de Andronescu, in privinta interesului profesorilor pentru activitatile extracurriculare.

”Sunt de acord in privinta constituirii curriculului in asa fel incat orele de sport sa fie in afara sa, dar, din pacate, profesorii nu sunt interesati, nu le fac, deci ar trebui in primul rand sa educati educatorii, sa umblati la fisa de post a profesorilor de sport, ca aceste ore sa se faca”, a spus Topescu.