SNSPA considera ca Raportul Coalitiei pentru Universitati Curate este subiectiv

Raportul Coalitiei pentru Universitati Curate este “subiectiv”, realizat “fara criterii clare si fara baza de argument”, el punand in pericol credibilitatea nu numai a unei universitati, ci si a intregului sistem de invatamant romanesc, sustin reprezentanti Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA).

Potrivit SNSPA, raportula fost intocmit pe baza unei metodologii deficitare, care a lasat locul unor interpretari subiective, arbitrare si “lipsite de fundament”.

“Consideram ca acuzatiile privind existenta unor nereguli majore care indeamna la ocolirea SNSPA de catre tineri sunt complet nefondate, arbitrare si aduc prejudicii grave universitatii noastre. Ne exprimam indoiala ca autorii raportului CUC au competente necesare pentru evaluarea calitatii activitatilor academice”, sustin reprezentantii institutiei de invatamant superior. Totodata, reprezentantii studentilor SNSPA sustin ca nu au fost chestionati cu privire la activitatea din cadrul institutiei.

Topul integritatii alcatuit de Coalitia pentru Universitati Curate arata ca nicio universitate nu a reusit sa obtina punctajul maxim, adica 80 de puncte, concretizat in cinci stele, si doar trei din cele 42 de universitati de stat evaluate au obtinut patru stele. Sase dintre cele 42 de universitati evaluate – printre care si Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” si Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, din Bucuresti – nu au obtinut nicio stea, ceea ce presupune “nereguli majore, scandaluri frecvente de coruptie, existenta nepotismului, a clanurilor de familie, a avansarilor nebazate pe merit”, sustine Coalitia pentru Universitati Curate. Din totalul universitatilor evaluate, doar 21% indeplinesc conditiile de participare a studentilor, “de multe ori aceasta implicare fiind doar pe hartie”.