Deputatul Alin Popoviciu sustine ca orele de dirigentie trebuie sa fie tinute de teologi

preot-elevi.jpgOrele de dirigentie ar putea fi tinute, in viitorul apropiat, in orele de religie, aceasta transformare aducand atat o economie de timp si de bani, cat si o educatie mai eficienta a elevilor, a declarat deputatul PD-L de Timis, Alin Popoviciu.

“Consider ca profesorii de religie sunt cel mai bine pregatiti pentru a educa elevii, pentru a concilia relatiile dintre elevi si a imbunatati atmosfera din clase, dar si pentru a reduce violenta in scoli. Orele de dirigentie ar trebui sa fie tocmai spatii de timp in care aceste obiective sa se urmareasca, si nu sa-i invete pe copii sa se parasca unii pe altii”, a spus Popoviciu.

Pe langa aceste beneficii, s-ar reduce cu inca o ora programul scolarilor, care si asa este mult prea incarcat, este de parere deputatul democrat-liberal. Propunerea pare sa fie imbratisata si de parintii elevilor de gimnaziu si liceu, care nu vad niciun rezultat al acestor ore tinute de actualii profesori diriginti. “Doar dirigintii castiga sporul de 30%, dar elevii nu castiga absolut nimic din orele de dirigentie tinute in actuala forma. Cred ca un preot sau teolog stie mult mai bine sa ajunga la sufletul copiilor si sa-i faca mai buni, sa-i educe adecvat”, a spus Cornelia Stavrescu, mama unui elev de gimnaziu din Timisoara.

“In orele de dirigentie se parasc copiii unii pe altii, care ce-a facut, dar nu invata nimic. Dirigintii nu fac nimic pentru elevi. Este o recreatie”, a adaugat si Sorin Criste, tatal unul elev de clasa a VIII-a. Deputatul Alin Popoviciu va propune aceasta modificare spre dezbatere colegilor din Camera si il va informa si pe ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu. Senatorul liberal Nicolae Robu, care este si secretarul Comisiei de invatamant al Camerei Superioare a Parlamentului, nu imbratiseaza ideea, declarand ca “asa ceva nu se poate”.