Sorin Oprescu promite ca in acest an va incepe reabilitarea unor scoli

scoala neterminata.jpgPrimaria Capitalei va incepe in a doua jumatate a acestui an reabilitarea a 72 de scoli, ale caror lucrari sunt estimate a se finaliza in 2011, a anuntat luni primarul general Sorin Oprescu. “In doi ani, vom face ce nu s-a facut in ultimii cinci ani”, a afirmat Oprescu.

Primaria Municipiului Bucuresti, prin directiile de specialitate, a publicat in luna decembrie anul trecut anunturile de participare la licitatie pentru cele 55 de scoli ramase nelicitate din programul Bancii Europene de Investitii de reabilitare a infrastructurii scolare.

“Toate scolile cuprinse in programul BEI vor avea front de lucru in 2009. Am avut discutii cu foarte multi constructori, atat cat ne permite legea in acest stadiu, si am certitudinea ca exista apetenta foarte mare pentru lucrarile pe care le scoatem la licitatie, luand in calcul si perioada nefavorabila in constructii pe plan international si local”, a declarat Bogdan Hreapca, coordonatorul proiectului BEI si director general al Directiei Generale de Dezvoltare, Investitii si Planificare Urbana din Primaria Capitalei. El a spus ca municipalitatea a modificat documentatiile de atribuire pentru a evita problemele din trecut cu anumiti constructori, care nu si-au respectat contractele.