Saptamana de excelenta pentru elevi, la Ploiesti

elevi.jpgCea de a VIII-a editie a Saptamanii de Excelenta pentru Elevi, organizata de Primaria Ploiesti si Inspectoratul Scolar Prahova, s-a deschis, luni, la sala de sport “Octavian Belu” a Liceului “Alexandru Ioan Cuza” din Ploiesti.

Timp de cinci zile, elevii sunt invitati sa ia parte la o serie de activitati educative si artistice dedicate lor. In prima zi a manifestarii are loc Bursa de Valori Educationale, in cadrul careia liceele din Ploiesti si din localitatile limitrofe vor incerca sa atraga viitorii absolventi de gimnaziu prin ofertele de scolarizare.

In cadrul Saptamanii de Excelenta va fi organizata si “Ziua Voluntariatului”, care va include campania anti-violenta in scoli, campania Pro Voluntariat, dar si o actiune intitulata “O zi cu o raza de soare”, in cadrul careia 20 de elevi vor vizita 10 familii de varstnici pentru a socializa cu acestia si pentru a le rezolva unele probleme administrative, cum ar fi plata unor facturi la utilitati sau cumparaturi.

Tot in cadrul actiunilor prilejuite de “Ziua voluntariatului”, Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Prahova va derula o serie de actiuni in care sunt angrenati atat angajati cat si copii din centrele de plasament din judet. Astfel, campania se va concretiza in actiuni de donare de sange la Centrul de Transfuzie Sanguina Ploiesti si activitati de igienizare pe Valea Teleajenului, la care vor participa 30 de angajati si 75 de copii din cadrul Complexului de Servicii Comunitare “Sf. Maria” Valenii de Munte si pe Valea Prahovei unde participa 30 de angajati si 60 de copii din cadrul Centrului de plasament Sinaia.

In data de 15 mai, la sediul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului va fi organizata o expozitie de fotografii realizate in timpul campaniilor de ecologizare. De asemenea, in cadrul Saptamanii de Excelenta pentru Elevi se vor organiza si dezbateri pe teme privind protectia mediului, precum si o vizita la Academia Romana, un atelier al artelor si un spectacol artistic. Saptamana de Excelenta se va incheia sambata cu concursul judetean de eseuri pentru liceeni din scolile cu profil tehnic.