Noua conducere a ISJ Cluj anunta ca va continua strategiile ministerului

isj cluj.jpgNoua conducere a ISJ Cluj anunta ca va continua strategiile ministerului
Noua conducere a Inspectoratului Scolar Judetean Cluj va continua strategiile elaborate, in materie de invatamant, de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovatiei si de executiv, a declarat Anca Cristina Hodorogea, care a preluat oficial, luni, functia de inspector sef al institutiei.

“Am o vechime in activitatea didactica de 12 ani, cu gradul didactic I, iar in cea de manager al unei unitati de invatamant, de doi ani si jumatate. Cred ca am dat dovada de profesionalism, altfel, probabil, nu as fi fost, astazi, aici, impreuna cu dumneavoastra. Pe de alta parte, trebuie sa va spun ca nu detin nici o functie in PD-L”, a precizat Anca Cristina Hodorogea.

Inspectorul general al ISJC a aratat, in context, ca va face propria oferta manageriala cu prilejul concursului care va fi organizat, pana la sfarsitul acestui an scolar (31 august), pentru ocuparea postului pe care il ocupa cu titlul interimar, mentionand, totodata, ca mandatul unui inspector sef este de patru ani.

Referindu-se la situatia Liceului de Muzica “Sigismund Toduta”, adjunctul inspectorului sef, Ioan Radu Todea, a anuntat ca Primaria, reprezentantii Bisericii Franciscane si unitatea de invatamant au semant un protocol privind continuarea activitatii didactice in actualul local, pana la finele anului scolar 2009-2010, cu posibilitatea prelungirii contractului. Primaria nu a renuntat insa la proiectul de a construi, in urmatorii ani, un edificiu destinat exclusiv Liceului de muzica, cu sali antifonate, de dimensiuni mai mici, pentru ca specializarea in muzica se face cu fiecare elev in parte. Stabilirea chiriei care se va plati Bisericii Franciscane pentru localul liceului intra in atributiile Primariei, a explicat inspectorul adjunct. In acelasi timp, Scoala “David Prodan” nu se va mai muta la Grupul Scolar “Unirea”, asa precum se prevazuse initial, in scopul asigurarii spatiului necesar claselor de elevi de la “Sigismund Toduta”.