Statut de eco-scoala pentru o unitate de invatamant din Orsova

eco.jpgUnitatea de invatamant “Pamfil Seicaru” din Orsova a fost evaluata, joi, de catre Centrul carpato-danubian de geoecologie, capatand, astfel, pentru urmatorii doi ani, statut de eco-scoala.

Presedintele de onoare al centrului, structura a Fundatiei mondiale de educatie pentru mediu, prof. dr. Maria Patroescu, a declarat ca aceasta scoala de elita, prin proiectele promovate in domeniul protectiei mediului, da lectii multor scoli cu traditie din Occident.

“Elevii de aici sunt initiati in managementul deseurilor, participa la constructia si realizarea unor programe care aduc beneficii importante naturii si comunitatii scolare. Prin derularea actiunilor organizate in cadrul acestora elevii, indrumati de cadrele didactice obtin fonduri frumoase, pe care le investesc in sectorul didactic”, a precizat Patroescu.

Potrivit acesteia, in randul unitatilor scolare care au implementat programele destinate eco-scolii se mai afla gradinitele 1 din Orsova si 22 din Drobeta-Turnu Severin si Scoala generala nr. 14 din Drobeta-Turnu Severin.