UNSR vrea ca statutul studentului sa fie integrat in Legea Invatamantului

unsr.jpgUniunea Nationala a Studentilor din Romania doreste ca statutul studentului sa fie bine definit – sa fie detaliate atat drepturile, cat si obligatiile studentului – si integrat in Legea Invatamantului, iar studentii sa aiba o zi dedicata lor pentru a sustine conferinte, congrese si a desfasura diferite activitati sportive si pentru schimb de experienta, a declarat vineri pentru AGERPRES secretarul general al organizatiei studentesti, Claudiu Neagoe. Neagoe a spus ca UNSR doreste ca Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii impreuna cu federatiile studentesti sa gaseasca o solutie viabila pentru practica studentilor.

In ceea ce priveste proiectele “Intership in institutiile publice”, Neagoe a spus ca organizatia pe care o reprezinta vrea sa extinda acest proiect si la nivelul institutiilor particulare prin proiectul “Stagii de practica” care se doreste sa intermedieze legatura dintre student si institutii.

“UNSR considera necesara ierarhizarea facultatilor pe programe de studiu astfel incat, absolventii de liceu sa isi poata alege mai usor universitatea, in functie de exigentele acesteia. Propunem o colaborare mai apropiata cu ARACIS. In acest sens, UNSR a inceput proiectul ‘NU diplomelor fara valoare – invatamant de calitate”, prin care se doreste evaluarea universitatilor particulare, primarea diplomelor de la stat in fata angajatorilor institutie publica”, a declarat Neagoe. Vineri s-a intrunit la Craiova Consiliului Director UNSR, la care a participat ca invitat de onoare ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.