Concursuri pentru elevi pe portalul “CarepeCare”

elevi.jpgAproximativ 300 de elevi bucuresteni din 15 clase vor putea accesa, de luni, jocurile educationale si vor putea participa, alaturi de copii din toata tara, la concursurile scolare de pe portalul CarepeCare, portal al Companiei de Soft educational Intuitext, a declarat directorul de relatii publice Cosmin Mares.

“Participarea prompta a elevilor si profesorilor coordonatori ne demonstreaza inca o data ca astfel de actiuni inedite ii stimuleaza. Organizarea lor, precum si dezvoltarea portalului CarepeCare au la baza dorinta noastra de a nu lasa sa moara competitia scolara si concursurile educationale, atat de benefice in educarea tinerei generatii”, a declarat directorul general Intuitext, Mariuca Talpes.

Lansat la finele anului trecut, carepecare.ro propune elevilor, cadrelor didactice si parintilor o comunitate online, in care copii din toata tara se intrec in cunostinte, fiind conceput ca un portal util elevilor pentru ca imbina invatarea cu jocul si competitia. Copiii care se inscriu pe acest site pot sa recapituleze notiunile insusite la scoala, sa invete altele noi si sa intre in competitii pentru a castiga premii. In functie de rezultatele la teste, exercitii si jocuri, ei primesc puncte si au posibilitatea de a provoca in “Duelul mintii” alti colegi.

Portalul care se acceseaza cu o parola detine si un forum de discutii si comentarii. Pe portal sunt prezente si rubrici pentru cadre didactice si parinti, iar concurentii concursurilor on line pot vedea clasamentul. Materialele educationale dezvoltate de Intuitext imbina intr-un mod inovator jocul cu invatarea, fiind realizate in conformitate cu programa scolara, dar adaptate la exigentele noilor generatii de elevi. Pe piata romaneasca exista 21 de titluri diferite care acopera diferite materii de studiu (matematica, geografie, fizica, biologie, chimie).