Aproape 6 candidati pe loc la Universitatea Bucuresti

univ_buc_intreaga.jpgPeste 25.000 de candidati s-au inscris pe cele 4.385 de locuri de la buget oferite de Universitatea din Bucuresti pentru anul universitar 2009-2010, la cele 19 facultati, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei de invatamant superior, Aurel Ghimpu.

Astfel, concurenta, pe ansamblul celei mai vechi institutii bucurestene de invatamant superior, care a implinit in aceste zile 145 de ani, este de 5,73 candidati pe loc bugetat. In ordine, preferintele candidatilor se distribuie astfel: cele mai multe optiuni – 15,06 candidati pe loc – sunt inregistrate de Facultatea de Administratie si Afaceri.

Urmeaza Facultatea de Geografie, cu 12,84 preferinte pentru un loc, Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, cu 9,5 candidati pe loc, Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, cu o concurenta de 7,07 candidati pe loc, Facultatea de Litere, cu 6,12 candidati pe loc, Facultatea de Drept, cu 4,29 candidati pe loc. Pentru cele mai multe dintre cele 19 facultati ale Universitatii din Bucuresti, inscrierile s-au incheiat in ziua de 18 iulie.

La sapte facultati, inscrierile continua. Duminica, 19 iulie, s-au mai facut inscrieri Facultatea de Istorie si cea de Filosofie. Facultatile de Drept si Teologie Baptista inscrierile continua si in ziua de 20 iulie, la Stiinte politice si Geologie si Geofizica se mai fac inscrieri pana in 21 iulie inclusiv, iar la Facultatea de Fizica – pana in 22 iulie.