Cinci medalii pentru olimpicii romani la fizica

medalii.jpgLotul olimpic al Romaniei a reusit o performanta de exceptie (cinci medalii: trei de aur si doua de argint) la a 40-a editie a Olimpiadei Internationale de Fizica, organizata in Mexic (Merida/Yucatan), in perioada 11-19 iulie.

Medaliile de aur au fost obtinute de Szerzo Peter, absolvent al clasei a XII-a la Liceul Teoretic “Szekely Miko” din Sfantu Gheorghe, Virgil Baran, absolvent al clasei a XII-a la Colegiul National “Sfantu Sava” din Bucuresti si Marius Constantin, elev in clasa a XII-a la Liceul International din Informatica din Bucuresti.

Medaliile de argint au fost castigate de Ovidiu Alexandru Cotelt (Scoala Crestina “Filadelfia” Suceava), respectiv Gabriel Petrica (Colegiul National “Mircea cel Batran” Constanta), ambii absolventi ai clasei a XII-a.

La concursul din acest an au participat 340 concurenti din 68 de tari, Romania clasandu-se pe locul 3, la egalitate cu Federatia Rusa si Taiwan. La editia precedenta (Vietnam), elevii romani au obtinut tot cinci medalii, insa numai una de aur, alaturi de trei de argint si una de bronz.