Seful ISJ Olt critica deschiderea de noi santiere

scoala in reparatii.jpgInspectorul scolar general din judetul Olt, Marius Balasa, a criticat duminica, intr-o conferinta de presa, deschiderea de noi santiere in scoli in contextul in care sunt in judetul mai mult de 50 de scoli in santier de peste 3 ani din cauza insuficientei fondurilor.

“Nu sunt de acord cu o parte din investiile in scoli de anul acesta, pentru ca nu fac decat sa deschida noi santiere, cand si asa aveam foarte multe scoli in santier unde nu pot fi incheiate lucrarilor din cauza lipsei banilor. Sunt datorii de peste 20 de milioane catre constructori si acum am ajuns la cifra de 100 de scoli in santier si este mai mult decat neplacut atat pentru elevi, cat si pentru cadrele didactice sa desfasoare cursuri in cladiri in lucru. In plus, toate lucrarile incepute si neterminate se degradeaza”, a spus Balasa. Acesta a adaugat ca in iulie erau 50 de santiere, iar aum numarul lor a depasit 100.


“Nu s-a avut in vedere din pacate finalizarea investitiilor incepute, desi unele sunt aproape terminate si mie personal imi displace situatia in care suntem, s-au impartit si fonduri din bugetul de anul viitor si asta numai ca sa fie mai multe investitii deschise si neterminate. Unele din santiere sunt adevarate pericole pentru elevi. Daca suntem luati in seama am dori sa fie terminat ce s-a inceput si se degradeaza. Datoriile catre constructori sunt foarte mari, de aproape 20 de milioane de lei in total, si fara bani constructorii nu vor sa termine, nu putem face receptia si nu putem desfasua cursuri in acele cladiri”, a conchis Marius Balasa.