Rechizitele scolare gratuite ajung abia luna viitoare in Gorj

rechizite_scolare.jpgRechizitele scolare gratuite acordate elevilor cu o situatie materiala precara, care ar fi trebuit sa ajunga la acestia pana pe 15 septembrie, vor intarzia aproximativ o luna.

In judetul Gorj, circa 13.000 de elevi nevoiasi ar fi trebuit sa fie sprijiniti de stat pentru a putea urma cursurile scolilor primare si gimnaziale prin asigurarea unui pachet de rechizite scolare.

Desi trebuiau sa ajunga la elevi pana la inceperea anului scolar, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Gorj au precizat ca rechizitele vor intarzia, urmand sa ajunga, cel mai probabil, luna viitoare.

Conducerea Inspectoratului Scolar Gorj motiveaza intarzierea rechizitelor prin faptul ca procedura de achizitie impune organizarea unei licitatii ale carei detalii nu au fost stabilite inca de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii. Valoarea unui pachet pentru elevii din clasele I-IV este de 25 de lei, iar pentru cei din clasele V-VIII de 30 de lei, suma totala la care se ridica contravaloarea celor peste 13.000 de pachete fiind de 350.000 lei.