MECI asigura bursa “Bani de liceu” pentru toti solicitantii

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii va asigura bursa “Bani de liceu” pentru toti solicitantii care au depus cereri, informeaza un comunicat de presa remis miercuri AGERPRES. Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii a finalizat si publicat miercuri la adresa http://banideliceu.edu.ro lista beneficiarilor Programului national de protectie sociala “Bani de liceu” pentru anul scolar 2009-2010.

Numarul total al beneficiarilor (124.935) coincide cu cel al solicitantilor eligibili care au depus cereri la nivel national, precizeaza comunicatul. Sprijinul financiar lunar de 180 lei va fi, astfel, acordat tuturor solicitantilor care au indeplinit conditiile prevazute de lege si au avut un venit brut lunar pe membru de familie realizat in cele trei luni anterioare depunerii dosarului de maximum 150 lei.

Primele trei judete, in ordinea numarului de beneficiari, sunt Suceava (10.269), Iasi (8.098) si Vaslui (5.803). Elevii vor primi ajutorul financiar pe perioada cursurilor scolare, inclusiv in timpul pregatirii si sustinerii examenului de bacalaureat sau de diploma, respectiv in perioada practicii in productie.


Sumele vor fi alocate de MECI si vor fi distribuite beneficiarilor de unitatile scolare la care acestia si-au depus dosarul. Eventualele contestatii pot fi depuse in perioada 28 octombrie – 2 noiembrie iar rezolvarea lor este prevazuta intre 2 si 6 noiembrie. Bugetul alocat de MECI pentru anul scolar 2009-2010 este de peste 275.000.000 lei. “Autoritatile locale pot efectua anchete sociale pentru verificarea veridicitatii declaratiilor de venit si a celor referitoare la bunurile familiei, in cazul elevilor care solicita sprijin financiar. Conform HG nr. 1.095/2007, in cazul unor situatii speciale privind falsul in declaratii, comisiile de acordare a sprijinului financiar organizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant au obligatia sa sesizeze Inspectoratele de Politie si autoritatile administratiei publice locale, in vederea cercetarii si verificarii acestora. In cazul in care aceste sesizari se verifica, vor bloca acordarea ajutorului financiar si vor intreprinde demersurile legale pentru recuperarea ajutorului financiar acordat ilegal” – se mai arata in comunicatul MECI. AGERPRES