Experti din China la USAMV Cluj-Napoca

usamv_cluj_.jpgSpecialisti de la Institutul de Zoonoze al Universitatii din Jilin (China) se afla, timp de doua saptamani, la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, pentru a derula, impreuna cu cadre didactice si studenti ai institutiei clujene de invatamant superior agricol, un proiect privind bolile transmise de la animale la om.

Tema proiectului este “Identificarea biomoleculara si variatia genetica a speciilor de Trichinella” si a fost aleasa avand in vedere faptul ca in perioada 1980-2004 aceasta zoonoza parazitara a inregistrat peste 28.000 de cazuri in Romania.

Echipa chineza este formata din patru specialisti de renume mondial de la Universitatea Jilin, respectiv presedintele si vicepresedintele Campusului Heping, profesorii Han Wenyu si Wang Zhe, seful Institutului de Zoonoza si, totodata, membru executiv al Comisiei Internationale de Trichineloza, Liu Mingyan, precum si prodecanul Colegiului de Medicina Veterninara si Zootehnie. Cei patru specialisti din Republica Populara Chineza au expertiza internationala in genetica si imunologie moleculara, boli gastrointestinale, metabolice si de nutritie la animale mari, trichineloza si clorchiazis. Universitatea din Jilin este cotata in clasamentul celor mai bune 500 institutii de invatamant superior din lume. AGERPRES