Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati a fost inchisa pentru dezinfectie

univ_dunarea_galati.jpgConducerea Universitatii “Dunarea de Jos” din Galati a hotarat, sambata, sa prelungeasca perioada de suspendare a cursurilor, acestea urmand a fi reluate, cel mai probabil, pe 14 noiembrie.

Potrivit purtatorului de cuvant al universitatii, Luiza Serbanescu, Rectoratul a hotarat realizarea, cu forte proprii, a dezinfectiei intensive a tuturor caminelor studentesti si continuarea dezinfectiei tuturor spatiilor Universitatii ,,Dunarea de Jos’ din Galati, inceputa in urma cu o zi.

Directia de Sanatate Publica a dezinfectat etajul 3 din Caminul C si toate camerele de pe palierul unde este cazata o studenta diagnosticata cu gripa noua A/H1N1. Conducerea universitatii a decis, totodata, transformarea parterului Caminului IA in izolator pentru cazurile suspecte de gripa noua. O alta masura care a fost adoptata are ca obiect concertarea eforturilor cu institutiile in care studentii au activitati culturale (Casa de Cultura a Studentilor), in scopul prevenirii raspandirii virusului A/H1N1.

Suspendarea cursurilor de zi, la distanta si cu frecventa redusa s-a facut dupa ce o studenta, de 21 ani, din Cahul, Republica Moldova, a fost diagnosticata cu gripa noua. Tanara este internata la Spitalul de Boli Infectioase din Galati, iar celor trei colege de camera ale studentei li s-au recoltat probe pentru a stabili daca boala s-a transmis sau nu, Timp de sapte zile, ele vor ramane izolate in camera de camin, sub supraveghere medicala. Si Liceul “Radu Negru” a fost inchis pentru sapte zile, timp in care spatiile de studiu si caminul vor fi dezinfectate, dupa ce patru elevi de varste si din clase diferite au fost diagnosticati cu gripa noua. In judetul Galati au fost inregistrate 13 cazuri de gripa noua, de la semnalarea bolii. AGERPRES