Circa 400 de studenti de la Universitatea “Petru Maior” din Targu Mures ar putea fi exmatriculati

univ-tg-mures.jpgAproape 400 de studenti de la Universitatea “Petru Maior” din Targu Mures risca sa fie exmatriculati din cauza ca nu si-au achitat taxele, a anuntat vineri cancelarul general al universitatii, Cornel Sigmirean.

El a aratat ca pana in prezent in evidentele institutiei sunt 387 de studenti care nu au achitat primele doua transe din taxa anuala, reprezentand 1.000 de lei pentru studiile la nivel de licenta si 1.200 de lei pentru cele de masterat si ca data limita pentru plata este 16 ianuarie.

”Dupa trecerea datei limita, studentii primesc o somatie in care sunt atentionati ca in caz de neplata vor fi exmatriculati, pe care o pot contesta pana in 30 ianuarie. Si anul trecut s-au mai facut plati, dar tot au fost in jur de 200 de exmatriculati” – a spus Cornel Sigmirean.

Cornel Sigmirean a precizat ca la UPM Targu Mures invata 5.442 studenti, din care 3.279 cu taxa si ca numarul celor care nu si-au platit taxa pana acum este mai mic decat cel inregistrat anul trecut cu mai bine de 100. Taxa anuala de scolarizare la UPM Targu Mures este de 2.000 de lei pentru nivelul licenta si 2.400 pentru masterat, in timp ce la doctorat aceasta este de 3.000 de lei. AGERPRES