Consiliul profesoral al Scolii Centrale solicita mentinerea directorului Norocica Cojescu

Consiliul Profesoral al Scolii Centrale si Asociatia Prietenii Scolii Centrale au solicitat Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti si Ministerului Educatiei, intr-o petitie, mentinerea in functie a fostului director Norocica Cojescu.

“Doamna profesor Cojescu a fost numita conform prevederilor legale si poate indeplini atributiile specifice functiei in care a fost investita. In intreaga activitate desfasurata a dovedit profesionalism si devotament fata de valorile autentice ale comunitatii educative”, sustin semnatarii petitiei.

Totodata, se solicita revenirea asupra deciziei de detasare in functia de director a Ramonei Coman care “nu este profesor titular” la Scoala Centrala si intrarea in legalitate prin aplicarea Metodologiei de numire a directorilor unitatilor de invatamant preuniversitar prin organizarea concursului pentru postul de director, precum si incheierea contractului de management. O alta cerere este legata de aplicarea transparenta a metodologiei si asigurarea prezentei reprezentantilor consiliului de administratie, a comitetului de parinti si a sindicatului Scolii Centrale la desfasurarea acestui concurs.


Petitia a fost semnata de 63 de profesori, presedintele comitetului de parinti, impreuna cu alti 3 membri ai comitetului, reprezentantii consiliului elevilor impreuna cu reprezentanti ai asociatiilor neguvernamentale formate din fosti elevi ai Scolii Centrale. Peste 120 de persoane, cadre didactice si personal auxiliar al Scolii Centrale, au protestat in cursul saptamanii trecute impotriva schimbarii directorului Maria Cojescu cu Rodica Coman.

Profesorul de limba romana al Scolii Centrale Florina Rogalski a considerat “inadmisibila” schimbarea, sustinand ca noua directoare este prea tanara pentru a ocupa acest post. Un alt profesor protestatar sustinea ca schimbarea este “abuziva si fara temei” si ca ea a venit intr-un moment nepotrivit pentru scoala. “S-a efectuat aceasta schimbare si noi nu am fost anuntati, am fost pusi in fata faptului implinit”, afirma profesorul. Pe de alta parte, inspectorul general scolar, Cristian Alexandrescu, a declarat, pentru AGERPRES, ca, desi directorul era un dascal bun, care nu a facut greseli administrative, nu era “ferm pe pozitie”. “S-a luat hotararea, acum este o echipa noua. Noul director este Rodica Coman, fost inspector”, a afirmat Alexandrescu. AGERPRES