Universitatea de Vest „Vasile Goldis” Arad a fost reprezentata la Consiliul executiv FEDE

univ_vasile_goldis_arad.jpgUniversitatea de Vest „Vasile Goldis” Arad, membra titulara a Federatiei Europene a Scolilor Superioare (FEDE), a participat, la reuniunea Consiliului executiv al acestei organizatii europene care s-a desfasurat la sediul FEDE, la Lyon, pe 23 ianuarie.

Federatia, care grupeaza institutii de invatamant superior particular este o organizatie cu statut participativ pe langa Consiliul Europei, avand ca scop dezvoltarea mobilitatii studentilor si profesorilor si crearea de diplome la nivel european.

Ordinea de zi a analizat aspecte legate de pregatirea viitoarei Adunarii Generale care se va desfasura la Monaco si in cadrul careia vor fi prezentate noile scoli membre FEDE, cat si aspecte legate de managementul calitatii in scolile FEDE, al utilizarii invatamntului on- line in scolile membre FEDE si al cooperarii FEDE cu Romania in vederea acreditarii diplomelor FEDE pe plan national.

Dupa cum afirma prep.univ. Gianina Popovici, Universitatea de Vest „Vasile Goldis” a semnat un acord de participare in cadrul unui program de mobilitati LEO FEDE urmand ca din anul 2010 sa fie partenera in cadrul acestuia. Programul vine in intampinarea absolventilor FEDE, acordand 53 de burse pentru stagii in strainatate.

In cadrul acestui proiect, universitatea aradeana poate fi intr-o prima faza partener intermediar putand primi stagiari din scolili FEDE din FRANTA.Universitatea se va angaja sa negocieze cu o intreprindere locala conditiile relizarii unui stagiu cat si sa urmareasca parcursul stagiarilor FEDE.

Ca dovada a importantei pe care Federatia Europeana a Scolilor Superioare o detine in sistemul invatamantului superior privat european tot mai multe institutii solicita integrarea in FEDE.