Sindicatul Învăţământ Preuniversitar Hunedoara a trimis notificările de grevă în învăţământ

Sindicatul Învăţământ Preuniversitar (SIP) Hunedoara a trimis, luni, către toate unităţile şcolare din judeţul Hunedoara notificările prin care anunţă greva generală de miercuri, 22 aprilie, a declarat preşedintele SIP Hunedoara, Paul Rusu.

‘Toate şcolile din judeţ vor fi închise şi nu se vor desfăşura activităţi didactice. La acţiunile de protest organizate de sindicatele din învăţământ au aderat, prin semnături, 79 la sută dintre membrii de sindicat din judeţul Hunedoara’, a precizat liderul sindical.

Greva din învăţământ va afecta desfăşurarea examenului de competenţe digitale din cadrul Bacalaureatului, probele de joi, 22 aprilie, urmând să fie reprogramate. Sindicaliştii din învăţământ sunt nemulţumiţi de ‘lipsa totală a dialogului social’ în ceea ce priveşte proiectul noii legi a educaţiei, la nivel central. În plus, pe plan local, conducerea SIP Hunedoara critică atitudinea parlamentarilor din judeţ faţă de dialogul social cu sindicatele.

‘La sfârşitul săptămânii trecute a fost convocată Comisia de Dialog Social de pe lângă Prefectura Hunedoara. La dezbatere au fost invitaţi şi parlamentarii hunedoreni, dar niciunul nu a fost prezent. Poate că este vorba de o problemă de comunicare, dar nu ne aşteptam la o asemenea reacţie din partea lor’, a afirmat preşedintele SIP Hunedoara. SIP Hunedoara reuneşte majoritatea cadrelor didactice din judeţ, structura sindicală numărând peste 6.000 de membri. AGERPRES