Locuri mai puţine în licee de la toamnă în judeţul Teleorman

Planul de şcolarizare pe unităţi de învăţământ pentru anul 2010-2011, curs de zi, prevede în judeţul Teleorman 3.690 de locuri disponibile, mai puţine cu circa 600 în comparaţie cu anul şcolar 2009-2010.

Şeful Inspectoratului Şcolar Teleorman, Constantin Amarie, a declarat pentru că numărul locurilor oferite este însă mai mare decât cel al elevilor care absolvă în acest an clasa a VIII-a.

Sunt prevăzute în planul de şcolarizare şi 90 de locuri în învăţământul seral la Colegiul tehnic Turnu Măgurele, Grupul şcolar agricol Roşiorii de Vede şi Grupul şcolar tehnic Alexandria.De asemenea, există 30 de locuri la învăţământul cu frecvenţă redusă organizat la Grupul şcolar tehnic Videle. Şi în acest an se aşteaptă o concurenţă mare la licee şi colegii de prestigiu din Alexandria, Roşiorii de Vede şi Turnu Măgurele, conform rezultatelor Târgului de oferte educaţionale iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Prima repartizare computerizată se va derula la 2 iulie, locurile libere urmând a fi ocupate pe data de 12 iulie. Pentru anul şcolar 2010-2011 în liceele din Teleorman sunt prevăzute şi 128 de locuri speciale pentru romi. Repartizarea pe aceste locuri se va face în perioada 17-19 iunie, pe baza mediilor şi opţiunilor candidaţilor. AGERPRES