Inspectoratul Şcolar Cluj a înlocuit profesorii de la Bac în 15 centre

bacalaureat4.jpgMai mulţi profesori, care trebuiau să asiste la desfăşurarea examenului de Bacalaureat, au anunţat că nu vor face acest lucru pentru că vor participa luni la greva generală. În aceste condiţii, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a trebuit să înlocuiască mai multe cadre didactice, în 15 centre de examinare.

Inspectorul şcolar general Anca Hodorogea a declarat, vineri, că, în prezent, proba de competenţe lingvistice se va putea desfăşura în condiţii normale şi a menţionat că există chiar şi o rezervă de cadre pentru cazul în care unii profesori nu vor ajunge la examinare, din diverse motive.

“Examenul de Bacalaureat din perioada 31 mai – 4 iunie se va desfăşura în condiţii normale în toate cele 60 de centre. A fost nevoie să înlocuim profesori examinatori şi supraveghetori în 15 centre, iar problema a fost rezolvată astfel încât elevii pot da Bacalaureatul în condiţiile prevăzute de calendar”, a spus Hodorogea într-o conferinţă de presă. Cele 15 centre de examinare se află în zona urbană a judeţului Cluj, respectiv oraşele Turda, Dej şi municipiul Cluj-Napoca.


În tot judeţul vor exista 60 de centre de examinare şi sunt aşteptaţi să susţină proba de competenţe lingvistice peste 7.000 de elevi. AGERPRES