Profesorii din Bistriţa-Năsăud se întorc miercuri la catedră

Profesorii din judeţul Bistriţa-Năsăud se vor întoarce de miercuri la catedră, în program normal de lucru. Marţi, mai puţin de 50% dintre sindicaliştii din învăţământ au continuat protestul.

“Din informaţiile pe care le avem se pare că procentul de participare la grevă a scăzut sub 50%, motiv pentru care de mâine (miercuri – n.r.) se va suspenda greva generală”, a declarat liderul filialei Bistriţa-Năsăud a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Titu Rauca.

Printre şcolile care nu au făcut deloc grevă în aceste zile se numără colegiile naţionale “Liviu Rebreanu” şi “Andrei Mureşanu” din Bistriţa, Grupul şcolar sanitar Bistriţa, Grupul şcolar forestier Bistriţa, Grupul şcolar agricol Bistriţa, Colegiul naţional “George Coşbuc” din Năsăud şi Grupul şcolar “Henri Coandă” din Beclean. Deşi peste 80% din cei aproximativ 5.000 de sindicalişti din învăţământul bistriţean au semnat în favoarea declanşării grevei generale începând cu data de 31 mai, luni doar 56% din personalul din învăţământ nu a mai venit la şcoală. AGERPRES