Academia de Poliţie neagă declaraţiile UNSR

Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” neagă declaraţiile reprezentanţilor Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR) potrivit cărora promovarea examenului de licenţă în cadrul Academiei s-ar realiza contra unor sume de bani şi îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă UNSR ”pentru prejudiciile aduse prin transmiterea în mass-media de informaţii neadevărate, lipsite de probe şi neoficiale cu privire la instituţie”.

Într-un comunicat transmis, joi, Academia precizează că pregătirea profesională a viitoarelor cadre ale MAI include obligatoriu evaluări permanente şi periodice în timpul facultăţii.

”Nu pot fi absolvenţi şi nu pot susţine examenul de licenţă decât cei care, în timpul cursurilor, demonstrează că au pregătirea şi abilităţile necesare. În cadrul Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” (…) pregătirea profesională a viitorilor angajaţi ai MAI se realizează după standarde europene, la un nivel înalt de exigenţă, încă de la admiterea în instituţia de învaţământ superior. În prezent, examenul de licenţă din Academia de Poliţie se susţine numai de către studenţii instituţiei,” precizează sursa citată.AGERPRES