52% din unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani nu au autorizaţie sanitară

Mai puţin de jumătate din unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani deţin autorizaţie sanitară de funcţionare, a declarat inspectorul şcolar Daniel Botezatu. Potrivit acestuia, doar 48% dintre şcoli au solicitat şi au primit din partea autorităţile sanitare autorizaţia igienico-sanitară.

Astfel, din totalul celor 721 de clădiri în care funcţionează unităţi de învăţământ, doar 346 au autorizaţie, 137 sunt în curs de autorizare, iar 238 nu îndeplinesc condiţii pentru a primi un astfel de document. Pentru a primi acest aviz, este nevoie ca fiecare corp de clădire să beneficieze de apă curentă şi de grup sanitar în incinta unităţii.

“O parte din şcoli au autorizaţie provizorie de funcţionare, iar la începutul anului şcolar se va face un nou control. Atunci, se poate da autorizaţie pe deplin sau se poate, dimpotrivă, să nu se mai acorde autorizaţia. Sunt foarte multe şcoli în mediul rural care nu îndeplinesc condiţiile, pentru că nu au apă curentă”, a declarat Botezatu. Printre comunele unde nicio unitate de învăţământ nu are autorizaţie igienico-sanitară până în prezent se numără Răchiţi, Unţeni sau Mileanca. AGERPRES