Zeci de şcoli şi grădiniţe din Gorj nu au obţinut autorizaţiile sanitare

elevi_mici.jpgAproximativ 60 de unităţi de învăţământ, din judeţul Gorj, nu au obţinut autorizaţiile sanitare necesare funcţionării în anul şcolar 2010-2011, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Elena Piţian.

Potrivit acesteia, cele mai multe unităţi de învăţământ, care au fost respinse de la eliberarea autorizaţiilor sanitare, sunt în mediul rural, unde principalele nereguli sunt lipsa apei potabile, neigienizarea grupurilor sanitare şi nerespectarea termenelor de finalizare a construcţiilor.

Totodată, Elena Piţian a adăugat că există unităţi de învăţământ care nu au solicitat eliberarea autorizaţiilor sanitare pentru anul şcolar care va începe, pentru că directorii lor au considerat că nu îndeplinesc condiţiile necesare. “Şcolile şi grădiniţele, care au funcţionat fără autorizaţie anul trecut, au avut planuri de conformare pentru a primi avizul sanitar pentru anul şcolar 2010-2011, însă mare parte dintre ele nu au depus documentaţia nici până în prezent.

Termenul limită este la 1 septembrie, după această dată urmând ca echipe mixte formate din inspectori sanitari şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar să înceapă controalele la toate unităţile de învăţământ din judeţ”, a mai spus Elena Piţian. Aceasta a menţionat că toate cele 33 de licee şi colegii din judeţ nu au întâmpinat probleme în obţinerea autorizaţiilor. De asemenea, nu s-au înregistrat probleme în eliberarea autorizaţiilor sanitare nici în cazul celor 17 internate, 14 cantine, 25 de săli de sport şi 7 cluburi de elevi din judeţ.
În Gorj funcţionează 700 de unităţi şcolare, dintre care 108 au statut juridic.AGERPRES