Comasarea şcolilor din Tulcea nu va duce la dispariţia învăţământului simultan

caprita doru.jpgProcesul de comasare a unităţilor şcolare din Tulcea nu va duce la dispariţia sistemului de învăţământ simultan, care se mai practică în şcolile din Delta Dunării, a declarat joi şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Doru Căpriţă.

“Având în vedere faptul că plata activităţilor din şcoli se realizează prin primării, iar primăriile primesc bani pentru fiecare elev, nu se pune problema ca un copil din satul X să înveţe în comuna Y, având în vedere faptul că oferta educaţională trebuie să fie pe fiecare comună. În Deltă există şi vor exista clase simultane pentru că la Sfântu Gheorghe de exemplu, în clasa I avem doar un copil, în clasa a II-a avem opt copii, în a III-a şi în a IV-a, câte şapte”, a menţionat inspectorul general Doru Căpriţă.

În ceea ce priveşte asigurarea mijloacelor de transport pentru copiii din zona de terasă a judeţului, şeful ISJ a menţionat că, pe baza cererilor primite din partea primăriilor, a solicitat ministerului de resort alocarea a şase microbuze şcolare, existând posibilitatea ca acestea să ajungă în teritoriu după începerea anului şcolar. Potrivit lui Doru Căpriţă, până în momentul de faţă, ISJ a primit 50 % din manualele şi rechizitele şcolare ce vor fi date copiilor la începutul noului an şcolar.AGERPRES