Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi a lansat competiţia pentru bursele „Sf. Dumitru” destinate studenţilor

univ_cuza_is.jpgUniversitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi anunţă lansarea competiţiei de burse pentru studenţi Sfântul Dumitru, oferite de prof.univ.dr. Dumitru Oprea, fost rector al universităţii ieşene în perioada 2000-2008. Pe 10 octombrie 2010, vor fi acordate două burse, una pentru anul universitar 2008-2009 şi una pentru anul 2009-2010, reprezentând valoarea dobânzii anuale a sumei de 10.410 euro, sumă donată universităţii de prof. Dumitru Oprea în anul 2008.

Bursele „Sfântul Dumitru” reprezintă o recunoaştere a excelenţei pe plan academic, a performanţei în cadrul competiţiilor ştiinţifice studenţeşti şi a implicării sociale a studenţilor Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”. Pot candida pentru această bursă studenţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi înmatriculaţi la forma de învăţământ de zi din ciclul de învăţământ de licenţă.

Câştigătorul bursei va fi stabilit pe baza unui punctaj calculat după următoarele criterii:

– Media anului unviersitar precedent: 30% (pe anul 2008-2009 pentru prima bursă, respectiv pe anul 2009-2010 pentru cea de-a doua bursă)

– Implicare în proiecte sociale studenţeşti: 10%

– Premii la concursuri destinate studenţilor, cu recunoaştere naţională sau internaţională: 55%

– Scrisoare-eseu (max 2 pag) care să prezinte intenţiile de dezvoltare profesională în următorii cinci ani: 5%

Dosarele trebuie depuse până pe data de 7 octombrie 2010, la ora 15.00, la Secretariatul Rectoratului, Corp A, et. II, la doamna Adina Cojocariu. Dosarul va conţine:

– Curriculum Vitae al participantului

– Copie după cartea sau buletinul de identitate

– Situaţia şcolară a anului universitar precedent, obţinută de la secretariatul facultăţii

– Scrisoare-eseu (max 2 pag) care să prezinte intenţiile de dezvoltare profesională în următorii cinci ani

– Documentele care să ateste implicarea în proiecte social-studenţeşti şi rezultatele obţinute la concursuri naţionale sau internaţionale

Evenimentul care va consfinţi demararea acordării acestei burse va constitui una dintre manifestările dedicate sărbătoririi a 150 de ani de existenţă a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”.