Simpozion Istoria locala reflectata in manualele scolare si in ansamblul istoriografiei

Vineri, 26 noiembrie 2010, ora 11.00 are loc in sala Senatului a Univeristatii “Ovidius” din Constanta, simpozionul cu tema “Istoria locala reflectata in manualele scolare si in ansamblul istoriografiei”. Organizatorii activitatii sunt: Asociatia pentru Resurse Culturale, Facultatea de Istorie si Stiinte Politice, ISJ Constanta. Poate participa orice persoana/cadru didactic intersat/a de tema simpozionului.

Vineri, 26 noiembrie 2010, ora 11.00, în Sala Senatului a Universității „Ovidius” Constanţa (Campus 1) are loc la simpozionul cu tema:

„Istoria locala reflectata în manualele școlare și în ansamblul istoriografiei”
Organizatorii sunt Facultatea de Istorie şi Ştiinte Politice din Universitatea „Ovidius” Constanţa, Inspectoratul Şcolar Județean Constanta și Asociația pentru Resurse Culturale.


Sunt invitate sa participe cadre didactice din învățământul preuniversitar și universitar, precum și orice persoana interesata de tema simpozionului.

BCondiții de participare:

– înscrierea, pana pe 23 noiembrie 2010, prin completarea Fisei, olograf, pe care o trimiteți, scanata, pe adresa de e mail office@resurseculturale.ro,

– redactarea unui material pe tema simpozionului (font TNR, 12, la 1,5, margini 20 cm, la început titlul, numele, prenumele, unitatea de învățământ boldat cu 14) si trimiterea acestuia, în format electronic, pana pe 23 noiembrie 2010, pe adresa de e-mail office@resurseculturale.ro. Materialele trimise vor fi supuse unui proces de selecţie în vederea publicării într-un volum colectiv (înregistrat ISBN) coordonat de Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice, care va aparea în format electronic pe site-ul Asociației pentru Resurse Culturale www.resurseculturale.ro

– referatele se elaborează respectând normele științifice redactare (note, bibliografie, rezumat).


Toti participantii primesc adeverinte.
Nu se percepe taxa de participare.
Participarea cadrelor didactice din învățământul preuniversitar se face fără perturbarea procesului instructiv educativ.


Programul simpozionului va fi afișat pe www.resurseculturale.ro, Forum-ul ISJ Constanta si www.ispovidius.ro