Circa 40 de unităţi şcolare din judeţul Prahova îşi vor pierde personalitatea juridică

elevi_liceu.jpgAproximativ 40 de unităţi de învăţământ din judeţul Prahova la care sunt înscrişi mai puţin de 300 de elevi îşi vor pierde personalitatea juridică, tot atâţia directori urmând să devină coordonatori ai respectivelor instituţii, a anunţat, miercuri, inspectorul şcolar general Gheorghe Borovină.

Potrivit acestuia, în judeţ există 38 de şcoli şi grădiniţe al căror management va fi preluat de alte unităţi de învăţământ, dintre care patru şcoli şi două grădiniţe se află în municipiul Ploieşti.

“Am primit o propunere de comasare din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean care va fi supusă atenţiei Consiliului Local. Practic, IŞJ propune ca Şcoala ‘Enăchiţă Văcărescu’, în care învaţă 252 de elevi, să devină structură a Şcolii ‘Nicolae Titulescu’, iar Şcoala ‘Florin Comişel’, cu 259 de elevi, să devină structură a Şcolii ‘Radu Stanian’. De asemenea, Şcoala 13 şi Grădiniţa 7 vor deveni structură a Şcolii ‘Candiano Popescu’, iar Şcoala 19 şi Grădiniţa 6 vor deveni structură a Şcolii ‘Mihai Eminescu’ din municipiu”, a precizat primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici. Edilul a subliniat că această comasare se referă doar la managementul instituţiilor de învăţământ, patrimoniul rămânând neschimbat. AGERPRES