Zilele Porţilor Deschise la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi

univ_dunarea_galati.jpgPeste 1.200 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a au participat, miercuri, la prima zi a campaniei de informare şi promovare a ofertei educaţionale Zilele Porţilor Deschise la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al universităţii gălăţene, Luiza Şerbănescu, mesajul campaniei se adresează în primul rând liceenilor şi, indirect, părinţilor şi profesorilor, care au putere de decizie. Pentru a obţine informaţii detaliate publicul are la dispoziţie materiale promoţionale şi informative cum ar fi broşuri, pliante, ghidul candidatului, prezentări Power-Point, prezentări video.

Activităţile sunt completate de expoziţii de carte, vizite în sălile de curs şi de laborator ale facultăţilor. ‘Zilele Porţilor Deschise’ se adresează elevilor de liceu din clasele a XI-a (o noutate pentru această ediţie) şi a XII-a, indirect profesorilor şi părinţilor. În plus, evenimentul are în vedere şi acel segment al studenţilor care doresc să îşi continue studiile la a doua facultate, prin învăţământ la distanţă sau cu frecvenţă redusă, respectiv la un masterat.


Numărul total de tineri care vor fi expuşi mesajelor se ridică la peste 3.500, în 31 de licee, numărul estimat pentru participanţii efectiv depăşind 2.000. Acestora li se adaugă profesori cooptaţi în aceste activităţi, precum şi părinţi care vor dori să participe la eveniment. Fiind o campanie de informare şi promovare, ‘Zilele Porţilor Deschise’ vizează în primul rând oferirea unei baze de informaţii necesare posibililor candidaţi: care sunt domeniile şi specializările din cadrul celor 15 facultăţi ale universităţii; în ce constă examenul de admitere; care este aria curriculară propusă pe parcursul studiilor; ce perspective oferă fiecare specializare în parte. Evenimentul este la a treia ediţie într-o astfel de formă centralizată şi se desfăşoară în perioada 23-24 martie.


,,Manifestarea constituie o acţiune absolut necesară în contextul integrării europene şi se suprapune, în acest an, unui eveniment festiv pentru instituţia noastră şi pentru învăţământul superior românesc – aniversarea a 60 de ani de la înfiinţarea Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi,’, a declarat Şerbănescu. AGERPRES