Cursuri gratuite la nivel naţional pentru asistenţi medicali generalişti, moaşe şi asistenţi, finanţate din fonduri europene, organizate în parteneriat cu UVVG

uvvg asistenti.jpgProf. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad, afirmă că Proiectul “Formare profesională specifică la nivel naţional pentru asistenţi medicali generalişti, moaşe şi asistenţi medicali”, care a fost lansat zilele trecute la Bucureşti, în parteneriat cu Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România vizează dezvoltarea competenţelor profesionale specifice ale asistenţilor medicali generalişti, moaşelor şi asistenţilor medicali din cele 8 regiuni de dezvoltare ale României.

“Este cel mai grandios proiect de la noi din ţară, deoarece cuprinde 53.000 de asistenţi medicali generalişti, moaşe şi asistenţi medicali din 20 de judeţe, care vor fi cuprinşi într-un statut de perfecţionare pe linie medicală, prin cursuri şi aplicaţii practice. Acest proiect a fost câştigat în cadrul activităţilor cu Uniunea Europeană. S-a constituit un grup de conducere, de management al proiectului şi sperăm ca, prin aderarea tuturor asistenţilor din cele 20 de judeţe, să ajungem la un sistem de perfecţionare European. Dorim să ridicăm standardele pentru asistenţii medicali la nivelul ţărilor europene, astfel încât să poată lucra atât în România, cât şi în ţările Uniunii Europene”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest “Vasile Goldiş”.


Prof. univ. dr. Anca Hermenean, prorector al UVVG şi manager de proiect a subliniat că, prin implementarea activităţilor pe o perioadă de 3 ani, proiectul va contribui la o mai bună adaptabilitate a grupului ţintă la locul de muncă, conforme cu standardele europene de profil şi implicit la creşterea competitivităţii sectorului medical românesc.