Formarea personalului universitar și a studenților în utilizarea instrumentelor informatice moderne în domeniul managementului universitar

În perioada 28-30 aprilie 2011, a avut loc la Sinaia conferinţa de lansare a proiectului POSDRU/86/1.2/62689 Formarea personalului universitar şi a studenţilor în utilizarea instrumentelor informatice moderne în domeniul managementului universitar, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

La eveniment au participat reprezentanţi ai partenerilor în cadrul proiectului: Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea din Bucureşti, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Valahia din Târgovişte, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi S.C. The Red Point S.A.

Actualitatea temei şi calitatea inovatoare a acţiunilor propuse au făcut ca proiectul să se bucure de un real interes din partea unui număr mare de universităţi şi instituţii din ţară, precum şi din partea mass media. La reuniune au participat reprezentanţi ai Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, ai Consiliului Judeţean Prahova „Polul de creştere Ploieşti-Prahova”, precum şi ai altor instituţii de învăţământ superior de stat şi particular acreditate precum: Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea „George Bariţiu” din Braşov, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi, Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.


Proiectul se va derula pe o perioadă de trei ani și vizează îmbunătățirea calității și relevanței ofertelor educaționale în învățământul superior, prin acțiuni inovatoare, destinate asigurării calității procesului educațional, cu precădere prin perfecționarea managementului universitar și creșterea capacității instituțiilor de învățământ superior de a furniza formare profesională continuă, adaptată cerințelor în schimbare ale pieței muncii. Proiectul contribuie la furnizarea de suport şi transfer de cunoştinţe, schimb de bune practici şi va permite consolidarea și dinamizarea comunicării şi a relaţiilor inter-universitare.