Proiect de 11 milioane de lei pentru reabilitarea Colegiului Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău

api.jpg.gif

Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău urmează a fi reabilitat şi modernizat printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare totală de aproape 11 milioane de lei, iniţiat de către administraţia locală.

Proiectul vizează, în principal, îmbunătăţirea infrastructurii aferente liceului, îmbunătăţirea eficienţei energetice prin lucrări de izolare termice a corpurilor A, B, internat şi corp de legătură, precum şi creşterea nivelului de dotare a unităţii de învăţământ cu sisteme informatice, didactice şi materiale moderne, pentru creşterea accesului la informaţie şi crearea bazelor pentru utilizarea noilor tehnologii.

“Contractul a fost semnat de către Primăria Zalău şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi urmează să fie semnat şi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Este proiectul cu cel mai mare buget pentru reabilitare de care beneficiază o unitate de învăţământ din Sălaj. (…) În proiect este prevăzută ridicarea unui nou corp de clădire, între actualele corpuri A şi B, care va avea parter şi trei etaje şi va totaliza 600 de metri pătraţi. De asemenea, va fi amplasat un ascensor între corpuri, astfel încât să le deservească pe toate, va fi refăcută în totalitate termoizolaţia, va fi înlocuită tâmplăria, va fi amenajată curtea, vor fi refăcute aleile pietonale, rigolele, vor fi construite rampe pentru accesul persoanelor cu handicap”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, primarul Radu Căpîlnaşiu.

De asemenea, vor fi achiziţionate echipamente IT precum calculatoare, servere, imprimante, ecrane de proiecţie, videoproiectare, table inteligente, sisteme de operare şi softuri educaţionale. Proiectul are o durată de implementare de 24 de luni şi o valoare totală de 10.722.183 lei, din care componenta nerambursabilă este de 8.354.354 lei.

Primăria Zalău a finalizat recent, tot prin intermediul unei finanţări europene, reabilitarea Şcolii “Gheorghe Lazăr”, în vreme ce proiectul ce vizează lucrări similare la Şcoala “Mihai Eminescu” este în derulare. AGERPRES