Scrisoarea deschisă adresată de Patronatului Societăților din Construcții Primului Ministrul Emil Boc şi Ministrului Kelemen Hunor

În atenția dlui. Emil Boc, Prim-Ministrul României
Dlui. Kelemen Hunor, Ministrul Culturii și Patrimoniului Național

Stimate Domnule Prim-Ministru,

Stimate Domnule Ministru,

Patronatul Societăților din Construcții din România – PSC – apreciază eforturile ministrului Kelemen Hunor care a condus dialogul public-privat cu compania Roșia Montană Gold Corporation în legatură cu patrimoniul cultural de la Roșia Montană. Acest dialog s-a finalizat cu dublarea bugetului inițial alocat de companie proiectului de salvare și conservare a patrimoniului cultural de la Roșia Montană, făcând astfel ca investiția finală să fie de 70 de milioane de dolari.

PSC consideră că, în contextul economic actual din România, decizia unei companii private de a investi 70 de milioane de dolari numai pentru susținerea patrimoniului cultural românesc de la Roșia Montană este spectaculoasă și trebuie recunoscută și apreciată ca atare.

Patronatul Societăților de Construcții este o organizație patronală națională din România. PSC are peste 300 de membri din toate sectoarele de activitate din domeniul construcțiilor.

Cu deosebit respect,

Tiberiu Andrioaiei,

Vicepreședinte al Patronatului Societăților din Construcții

Membru în Grupul de Susținere a Proiectului Roșia Montană