Facultatea de Medicină, cea mai mare concurenţă la UMF Cluj-Napoca

umf cluj.jpgCea mai mare concurenţă la examenul de admitere pentru nivelul licenţă, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, a fost la Facultatea de Medicină, cu 2,7 candidaţi pe un loc. Un număr de 756 de candidaţi au optat pentru acest profil universitar, candidatul admis pe primul loc în sistemul de învăţământ cu susţinere bugetară obţinând media 9,97. La locurile cu taxă, cea mai mare medie este 9,10.

La Facultatea de Medicină Dentară au concurat 161 de candidaţi (2,3/loc), prima medie de admitere la locurile bugetate fiind 9,37, iar la locurile cu taxă – 7,81.

Şi prima medie de la Facultatea de Farmacie – 9,85 – denotă buna pregătire a candidatului admis pe locurile bugetate, la mare distanţă de cel ce a concurat pe locurile cu taxă, care a obţinut media 8,11. La Facultatea de Farmacie s-au înscris 256 de candidaţi, concurenţa fiind de 1,55/loc.

La probele examenului de admitere la UMF s-au prezentat 1.653 de candidaţi, din totalul de 1.668 înscrişi pentru cele 560 de locuri bugetate şi 200 de locuri cu taxă. Nouă candidaţi au fost admişi fără concurs, conform legii, fiind olimpici cu performanţe recunoscute la concursuri naţionale şi internaţionale. Examenul de admitere a constat într-o probă scrisă, în limba română, la biologie şi chimie, şi s-a desfăşurat după sistemul grilă. AGERPRES