Peste 20 de directori ai şcolilor din judeţul Gorj au fost schimbaţi din funcţii

gorj isj.jpgAproximativ 20 de directori şi directori adjuncţi ai şcolilor din judeţ din cei peste o sută cărora la data de 31 august le-au expirat mandatele au fost schimbaţi din funcţii începând cu 1 septembrie, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean numind alte persoane în locul acestora.

Potrivit reprezentanţilor IŞJ Gorj, cei mai mulţi directori înlocuiţi au fost la unităţile şcolare din mediul rural, o parte dintre ei pensionându-se. Printre aceştia s-a numărat şi directorul Grupului Şcolar Industrial Bustuchin, Claudiu Perescu, singura unitate din judeţ care, la prima sesiune a examenului de bacalaureat, a avut un procent de promovabilitate de zero la sută.

“Pentru 21 de directori şi directori adjuncţi dintre cei cărora le-au expirat delegaţiile la data de 31 august nu vor mai fi prelungite. O parte dintre aceştia au ieşit la pensie şi trebuiau schimbaţi din funcţie. La colegiile şi liceele mari din judeţ nu s-au schimbat conducerea. Numirile sunt provizorii până la organizarea unui concurs pentru ocuparea posturilor respective”, a declarat, joi, inspectorul şcolar general, Justin Paralescu.

Inspectorul şcolar general adjunct, Gheorghe Mitescu, a precizat, joi, într-o conferinţă de presă că numirile efectuate în rândul directorilor de şcoli nu au nicio legătură cu politica, acestea fiind făcute pe baza competenţelor persoanelor respective. “Schimbările directorilor şi directorilor adjuncţi nu au nicio legătură cu politica, dovadă pentru acest lucru stând prelungirea mandatelor directorilor a două licee reprezentative din Târgu-Jiu care sunt apolitici sau fac parte din partidele aflate în opoziţie. Am primit ordin de la minister să eliminăm politica din şcoli”, a spus Gheorghe Mitescu.

Mandatele de numire în funcţie le-au expirat şi celor doi inspectori generali ai IŞJ Gorj, acestea fiind prelungite însă până la organizarea unui concurs care va avea loc, cel mai probabil, anul viitor. AGERPRES