Aproape 3.500 de locuri la doctorat sunt disponibile în universităţile de stat pentru anul 2011-2012

examen titularizare.jpgUn număr de aproximativ 3.500 de locuri la ciclul de studii universitare de doctorat au fost alocate universităţilor de stat pentru anul universitar 2011-2012, potrivit unui ordin al ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, un număr de 2.905 locuri au fost alocate instituţiilor de învăţământ superior clasificate de universităţi de cercetare avansată şi educaţie, 470 de locuri universităţilor clasificate drept instituţii de învăţământ superior de educaţie şi cercetare ştiinţifică, respectiv universităţi de educaţie şi creaţie artistică şi 77 de locuri universităţilor centrate pe educaţie.

Potrivit ordinului de ministru, cele mai multe locuri la prima categorie (universităţi de cercetare avansată şi educaţie) – 553 au fost alocate Universităţii din Bucureşti, 500 Universităţii Politehnica din Bucureşti şi 452 Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca. În ceea ce priveşte universităţile clasificate drept instituţii de învăţământ superior de educaţie şi cercetare ştiinţifică, respectiv universităţi de educaţie şi creaţie artistică, cele mai multe locuri – 55 au fost alocate Universităţii de Vest din Timişoara, 44 Universităţii Tehnice de Construcţie din Bucureşti şi 40 Universităţii Transilvania din Braşov. AGERPRES